Artiesten

Poetry Circle Nowhere

Sjaan Flikweert

“Poëzie is de geur van de zucht wind die via het raam binnenkomt. Toch heeft poëzie nog nooit poëzie geschreven. Ik schrijf omdat poëzie het zelf niet kan.”

Sjaan begon met schrijven in 2009 na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kusten Amsterdam, waar zij studeerde aan de dansacademie. Kort nadat ze haar pen had gevonden, sloot ze zich aan bij Poetry Circle, een groep performende schrijvers. Hier kon zij zowel haar fysieke taal als verbale taal kwijt in solo en/of groepsoptredens. De groepsoptredens begeven zich op het vlak van interdisciplinaire voordrachten, vanuit de spoken word traditie. Sjaan ontwikkelde zo haar stijl in schrijven en voordragen. Sjaan schrijft proza, poëzie en korte verhalen. Ze treed op in binnen en buitenland en kreeg in 2012 een prijs van SPOKEN voor haar inzending.

“De sierlijkheid die deze geboren danseres legt in haar bewegingen, is van hetzelfde kaliber als de sierlijkheid die zij legt in haar gedichten. Gracieus en gedecideerd vlecht zij woorden om de gebeurtenissen van het leven die haar treffen, en daarbij schuwt ze weinig.” -Babs Gons-