bg-calendar
What's happening?
 
 
 

Saturday 26 August 2017

Poetry Circle Nowhere op de Uitmarkt 2017

Dit jaar bestaat de Uitmarkt 40 jaar en dit jubileum vieren zij op een nieuwe locatie in de stad en wel rond het Oosterdok op 25, 26 en 27 augustus. Informatie over het programma van de Uitmarkt volgt begin augustus.

Wij kunnen al het heugelijke nieuws delen dat wij dit jaar te zien zijn tijdens dit fantastische driedaagse event!

De afgelopen jaren heeft de Uitmarkt zich ontpopt tot springplank voor aanstormend talent en ook in 2016 werd er ruimschoots aandacht gegeven aan jong Nederlands talent. Drie dagen lang genoten meer dan een half miljoen bezoekers van meer dan 300 verschillende gratis optredens op 30 podia en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen.

Op 26 augustus staan wij met verschillende performers op de planken, meer info zal volgen!

Friday 23 June 2017

Circle Session 11

Vrijdag 23 juni vindt al weer de elfde Cirle Session plaats.
Ditmaal zullen de Circles van Tilburg (013) en Rotterdam (010) elkaar treffen in Theater De Nieuwe Vorst voor een ongetwijfeld mooie dichterlijke kruisbestuiving.

Woordkunstenaar Marco Martens zal als host de avond vakkundig aan elkaar praten en de tunes die je gaat horen komen op conto van Underground Tacticz

De Circle Session wordt altijd afgesloten met een open podium waarop iedereen vrij is zijn of haar stem te laten horen en woorden te laten klinken.

Start 20:00
Theater De Nieuwe Vorst
Willem II Straat 49
Damage: 6 euro

See you there!

Sunday 18 June 2017

Onuitgesproken #1

Onuitgesproken is een maandelijks terugkerend podium gesteund door BKKC, Poetry Circle Nowhere, Dynamo Eindhoven en onderdeel van HipHopLab 040 en Emoves; hét grootste Urban Culture Festival van Europa. Deze eerste editie op zondag 18 juni is een smaakmaker voor al het goede wat nog jullie kant op zal komen en representeert de noodzaak van het gesproken woord en waarom die oude stoffige jas die het aan had de vuilnisbak in kan. Onuitgesproken is jong, spannend, uitdagend en neemt geen blad voor de mond.

Waarom Onuitgesproken? Omdat hier het laatste nog niet over gezegd is!

De volledige line-up: Koen Frijns (The Watershed), Sabina Lukovic, Pieter Seinen (Mensen Zeggen Dingen), Iris Penning, Henk van Straten, Veronique Efomi, Christopher Blok, Skenkie, ZeheetJess, Poetry Circle 040, Poetry Circle 013. Host: Marco Martens.
Pop-up-workshops en performances: Gino van Weenen, Tommy Ventevogel, Renato Proper, Dean Bowen.

Klik voor meer info

Be there!

Saturday 17 June 2017

Woorden Worden Zinnen Festival 2017

Het zinnigste festival van Amsterdam, waarin we samen met de mooiste gesproken woord -podia de Woordkunst vieren.

Voor dit festival bundelen namelijk de vetste organisaties op het gebied van woordkunst hun krachten om de gehele tuin van de Tolhuistuin te bespelen. Samen met collega’s van Mensen Zeggen Dingen, Mezrab, Paginagroots, Perdu en natuurlijk Woorden Worden Zinnen zelf, vieren we 17 juni de taal.

17 juni
16:00 tot 00:00
De tuin van de Tolhuistuin: tolhuisweg 3
Tickets in de voorverkoop: 15,- en aan de deur: 17,50.

Voor de line-up houd de facebookevent in de gaten:
https://www.facebook.com/events/1582333885404573/?fref=ts

Tuesday 6 June 2017

Pak je agenda want Poetry Circle Nowhere, Woorden Worden Zinnen én Culture Connection hebben weer een internationale artiest weten over te vliegen! Op 6 juni 2017 staat er een workshop gepland van de Marokkaanse artiest Walid Ben Selim. Deze artiest kent Nederland ondertussen vrij goed na de vele keren dat hij in Nederland is uitgenodigd om op te treden en masterclasses te geven.

Ben Selim slaat met zijn muziek een brug tussen de Arabische wereld en het Westen. Zijn teksten zijn geïnspireerd op de Arabische Poëzie en hebben eens sterke vrijheidsboodschap. Verder baseert hij zijn muziek op rap, electro, oriental beat en Afrikaanse muziek. Hierdoor heeft de artiest een eigen geluid ontwikkeld en doet hij keer op keer iedereen weer versteld staan.

Wanneer: 6 juni 2017, 20.00 – 22. 00 uur
Waar: Nowhere – Madutstraat 90, Amsterdam
Entree: Gratis

Melden via: info@poetrycircle.nl

Sunday 4 June 2017

Spoken Word Verdiepingsdebat

Het literaire veld is een sociaal gestructureerd veld waarin auteurs, dichters, performers, instituties, uitgeverijen en diverse andere actoren een dynamiek met elkaar vormen. In het literaire veld worden literaire normen bepaald, dominante literaire conventies bestendigd, vertegenwoordigers aangewezen, literaire legitimiteit verworven en literaire hiërarchieën worden gevormd rond stijlen, thema’s, technieken en genres.

We willen graag weten waar spoken word als jong literair genre zich momenteel bevindt in het literaire landschap van Nederland en gaan daarover in gesprek met uiteenlopende experts.

Spoken word is nog altijd een moeilijk te plaatsen genre en tegelijkertijd kent ze een oprukkende populariteit. Dat laatste blijkt alleen al uit de nood voor een eigen festival als 010 Says It All. Mondiaal is er een beweging aan de gang waarin jongeren zich willen uitspreken over dagelijkse, maatschappelijke en wereldlijke zaken. Spoken word is bij uitstek de kunstdiscipline die ruimte biedt voor dit engagement.

Het literaire veld, de geschiedenis van spoken word, literaire hiërarchieën en de vraag of er uitsluitingsmechanismen zijn binnen de literatuur – dit zijn slechts enkele onderwerpen die zondag 4 juni 2017 worden verkend in een panelgesprek met:

Babs Franklin Gons (pionier binnen de spoken word scène in Nederland, medeoprichtster van Poetry Circle Nowhere en spoken word artiest)
Bas Kwakman (schrijver en directeur van Poetry International)
Kila van der Starre (literatuurwetenschapper, poëziecriticus en dichter)
Dean Bowen (dichter en performer, redacteur bij Perdu)
Juliet Gagnon (schrijver en founder van Stichting Watershed)
Elten Kiene (founder van Woorden Worden Zinnen en spoken word artiest).
Jeroen Dera (literatuurwetenschapper aan de Universiteit Utrecht en Radboud Universiteit).

Moderator: Nicole Terborg (journalist en presentator bij o.a. Nooit Meer Slapen).

Waar: De Doelen Rotterdam
Wanneer: 14:30 – 16:00, 4 juni 2017

Dit programma is onderdeel van 010 SAYS IT ALL, het fringe festival van Poetry International Rotterdam.