The Circles

Poetry Circle Nowhere

Het begon allemaal in Nowhere, een productiehuis in Amsterdam Oost. Na afloop van een workshop-reeks Words, gegeven door Babs Gons, besloten zowel de deelnemers als de workshop-master om door te gaan. In de volgende jaren groeide de Poetry Circle Nowhere uit tot een professioneel gezelschap dat vele podia en festivals van nationale en internationale relevantie beklom.

Nu is de Poetry Circle Nowhere een dynamische groep van ervaren toptalenten die specifiek bij elkaar komt om voorstellingen en performances te maken. In opdracht van theaters, festivals en andere culturele instellingen, of uit eigen artistieke noodzaak. Door geen genre uit te sluiten verrast Poetry Circle Nowhere keer op keer.

Poetry Circle 010

Poetry Circle 010 heeft zijn wortels in het HipHopHuis. Langs havenkades en tussen architectonische hoogtepunten vertelt de Circle uit de Maasstad zijn verhaal. Dankzij de samenwerking met het HipHopHuis zoekt de groep de rafelranden van Spoken Word, Rap en Poëzie op en slaat bruggen tussen deze disciplines.

Een gemengde groep van jong en oud, gehard en fris laat zien dat er in een stad zonder hart wel degelijk een grote liefde voor het woord leeft.   De leden worden veel gevraagd door lokale podia en laten door heel Rotterdam en ver daarbuiten zien dat Poetry Circle 010 een springplank is voor talent en passie. Gery Mendes, ook wel bekend als GMB is de coach van de Poetry Circle 010.

HipHopHuis

Poetry Circle 020

In het oosten van de hoofdstad komt wekelijks een groep bevlogen schrijvende performers samen. Nowhere is de plek waar de Poetry Circle 020 huist en verhaal doet van het dagelijks leven in de stad, kritisch rijmt over actuele gebeurtenissen of zomaar een gedicht voordraagt over gisteravond, de liefde, het leven.

Dit alles gebeurt onder bevlogen begeleiding van coach Mirte Hartland.

Nowhere

Poetry Circle 040

Eindhoven laat licht schijnen op de poëzie. Samen met Hip Hop Lab 040, zorgt Poetry Circle 040 voor talent dat fris en vurig verlangt naar de taal die niet alleen gesproken maar ook verbeeld wordt.

Met deze groep vertaalt de Poetry Circle de verhalen die leven in de stedelijke omgeving van Brabant. In de rook van de Catherinakerk wordt niet enkel gepredikt maar ook gerapt, gezongen en gesproken.

Aan coach Adeiye Tjon (aka MC Complex) de nobele taak om het Eindhovens schrijvend performend talent naar grotere hoogte te brengen.

HipHopLab040

Poetry Circle 013

Tilburg kent sinds jaar en dag een actieve literaire scene. Sinds kort maakt ook de Poetry Circle 013 daar deel van uit. In Theater de NEW Vorst kruipen de verse woorden over het pluche en langs de trappen.

Op de omliggende podia van 013 zorgen de jonge performers voor intieme momenten en grootse gebaren. Coach van Poetry Circle 013 is Marco Martens.

De Nieuwe Vorst