Nieuws

Vacature bij Poetry Circle Nowhere

Wie komt ons team versterken?

Poetry Circle Nowhere zoekt per augustus/september een producent voor 24 uur per week.

Als producent van Poetry Circle Nowhere…

 • Ben je nieuwsgierig naar alles wat er speelt rondom performancepoëzie en spoken word, en wil je graag weten wat er speelt onder de deelnemers in de zes steden.
 • Ben je in staat om je kennis van wat er speelt, om te zetten naar nieuwe programma-ideeën.
 • Heb je aantoonbare ervaring met het produceren van culturele projecten en zet je moeiteloos een draaiboek in elkaar.
 • Kun je goed luisteren naar de doelgroep en weet je hoe je activiteiten onder de aandacht van de doelgroep brengt.
 • Ben je graag te vinden op social media en haal je plezier uit het communiceren via online kanalen.

Ook ben je…

 • Communicatief zeer vaardig
 • Organisatorisch sterk en stressbestendig
 • Zelfstandig
 • Initiatiefrijk
 • Nauwkeurig
 • Minstens één avond/weekenddag per week beschikbaar in de periode oktober-juni

Taken en verantwoordelijkheden

 • Onderhouden van contacten met deelnemers van de Poetry Circles in de zes steden, hun coaches en de partnerorganisaties.
 • Input leveren aan het bewaken en versterken van de kwaliteit van de programma’s in de steden, vanuit het contact met de deelnemers.
 • Aansturen van de lokale coördinatoren van de Poetry Circles.
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van de Poetry Circle programma’s in de steden (workshops en presentaties).
 • Ontwikkelen en uitvoeren wervingscampagne Poetry Circles.
 • Ontwikkelen en uitvoeren van de jaarlijkse eindmanifestatie waarop alle deelnemers samenkomen (inhoudelijk vormgeven workshopprogramma, sub-begrotingen maken, zorgen voor productie).
 • Zorg dragen voor de communicatie van de programma’s in de steden, via social media, website, nieuwsbrieven en persberichten.

Wij bieden

 • Dynamische werkomgeving met veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris van minimaal € 1.750,- en maximaal € 2.250,- bij een 36-urige werkweek.
 • Poetry Circle Nowhere is op zoek naar iemand die idealiter vanaf augustus/september 24 uur per week beschikbaar is. In eerste instantie gaan wij een verbintenis aan voor een jaar.
 • Klein, hecht en creatief team van jonge mensen met diverse achtergronden. De producent werkt nauw samen met de programmamaker van Poetry Circle en met freelance producenten die per project worden aangesteld. Zij worden direct aangestuurd door de programmaleider van Poetry Circle.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een motivatie en cv naar marije@poetrycircle.nl vóór 14 juli 2018 onder vermelding van ‘sollicitatie Poetry Circle’. Je kunt de je sollicitatie richten aan Marije Koens, programmaleider van Poetry Circle Nowhere. Op 23 juli hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op 31 juli en 1 augustus.

Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Jorien Waanders of Michel de Rooij 020-463 69 12.

Eindperformance Poetry Circle 058

STADSGEDACHTEN

STADSGEDACHTEN,

Als onze straten konden praten zou je de verhalen horen die niet tussen oor en mond gedeeld worden. Juist daarom heeft Poetry Circle 058 ervoor gekozen om de stad Leeuwarden onder een vergrootglas te leggen. In zoomen op de details van de grote verhalen, inzoomen op de verhalen die men nog niet eerder heeft gehoord. U zult het allemaal horen maar vooral voelen in een voorstelling waar uw aandacht en concentratie constant op de proef wordt gesteld. Wees voorbereid lieve mensen, Leeuwarden gaat ervan langs krijgen.

Wij gaan het hebben over…

Een stem die zegt dat het niet goed met me gaat.

‘Heey ….!’

hoor ik terwijl ik naakt voor de spiegel sta.

Ook gaan wij het hebben over..

“Nee,” zei ze,

“ik ben niet jaloers. Ik irriteer me gewoon om je gouden lokken.

En…

Dit zijn de straten waar ze samen terug kwamen

Na leren, kennen, ziekte liefde en werken

Of..

De stad van Blauw-geel

Een klein dorp in zijn geheel gek geworden volk.

Kortom,

De stad gaat het horen. U gaat het horen.

De voorstelling van Poetry Circle 058 zal te zien zijn op:

23 Juni. 20:00. Locatie: De Bress in Leeuwarden.

7 Juli. 12:00. Locatie: De neushoorn in Leeuwarden.

Einperformance Poetry Circle 020

SITES OF MEMORY – CHANGING PORTRAITS

SITES OF MEMORY – CHANGING PORTRAITS

THEATRICAL BOAT TRIP EXPLORING THE COLONIAL AND CULTURAL HISTORY OF AMSTERDAM (see english text below)

Sites of Memory – Changing Portraits is een theatrale boottocht over de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis van Amsterdam. Professionele makers en amateurspelers werken samen en kijken met een frisse blik naar de geschiedenis vanuit het thema “Changing Portrets”. Portretten van personen uit de 17e eeuw tot nu, prominente figuren maar ook mensen die onzichtbaar bleven, worden uitgelicht. De tour gaat langs diverse locaties in de historische binnenstad, waarbij acteurs aan boord en vanaf de kades met poëzie, dans en muziek eeuwenoude verhalen tot leven brengen. Een zoektocht naar onze gedeelde geschiedenis, een ontmoeting in verhalen.

Taal: Tour in Engels (deels Nederlandse teksten)
Meer informatie over vertrektijden, kaartverkoop en startpunt: amsterdamroots.nl

Sites of Memory is een samenwerking tussen Amsterdam Roots FestivalAfrovibesPoetry Circle NowhereWelcome to Black Heritage Amsterdam Tours

Met dank aan Zuid-AfrikahuisOerol TerschellingKINboat

 

Meer info klik hier

15 t/m 18 juni 2018: Oerol, Terschelling

Babs’ Woordsalon @OEROL

Babs’ WoordSalon is een afwisselende samenkomst van schrijvers en performers in een ‘jazzclub’-setting, waarbij het publiek hier en daar zelf in de schijnwerpers staat. Een huwelijk tussen artiesten uit verschillende nesten: tussen gelauwerde schrijvers en ondergrondse poetry slammers, tussen muzikanten en woordkunstenaars. Samen delen ze de liefde voor het gesproken en gezongen woord en een afkeer van hokjes en conventies.

Papia op Tournee

Het is al even geleden dat PAPIA in première ging tijdens het jonge makers festival RRReuring in Podium Mozaïek. Wat een mooie avond was het en waanzinnig dat we in een uitverkochte zaal konden spelen. De afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten maar keihard gewerkt aan de voorstelling. We willen jullie hierbij uitnodigen om naar het resultaat te komen kijken in één van de theaters waar we de komende tijd en in het najaar zullen spelen, zie hieronder de speellijst.

PAPIA is een muzikale, poëtische en visuele reis naar de oorsprong van het Papiaments en in bredere zin de creoolse taalgeschiedenis van het Nederlands Koninkrijk. De muziekcompositie in de voorstelling is door niemand minder dan percussionist Vernon Chatlein gemaakt. De visualisaties die tijdens de voorstelling worden geprojecteerd zijn gemaakt door illustrator Hedy Tjin. Amber Nijman (zangeres) speelt in de voorstelling samen met Juan-Carlos Goilo en Vernon Chatlein. Ten slotte is Juan-Carlos Goilo de schrijver en regisseur van de voorstelling en met behulp van Felix de Rooy heeft hij de eindregie gedaan.

Speellijst

26-May 010SaysItAll in WORM

7-June Oostblok

8-June Perdu

9-June Bijlmer Parktheater

6-July Roots Festival Studio K

18-Oct Maaspodium

19-Oct KAF

20-Oct CC Amstel

15 Nov De NWE Vorst

16-Nov Oostblok

 

Babs’ WOORDSALON op Oerol!

Theaterfestival Oerol is bij uitstek het festival om het festivalseizoen mee af te trappen. Oerol is sinds 1982 een fenomeen en Babs’ WOORDSALON mag dit jaar niet op het programma ontbreken. Vanaf 15 t/m 18 juni staat Babs Gons met haar muzikale, literaire en theatrale gasten op Terschelling.

Babs’ WOORDSALON is een salon, club en sociëteit in één, die op verschillende festivals staat en waar via de kunst van het gesproken woord actuele thema’s bedicht, bezongen en besproken worden. Een veilige haven voor dichters, zangers, muzikanten en andere ‘declameurs’ die veel te zeggen en weinig te schreeuwen hebben.