Nieuws

Babs’ WOORDSALON op Oerol!

Theaterfestival Oerol is bij uitstek het festival om het festivalseizoen mee af te trappen. Oerol is sinds 1982 een fenomeen en Babs’ WOORDSALON mag dit jaar niet op het programma ontbreken. Vanaf 15 t/m 18 juni staat Babs Gons met haar muzikale, literaire en theatrale gasten op Terschelling.

Babs’ WOORDSALON is een salon, club en sociëteit in één, die op verschillende festivals staat en waar via de kunst van het gesproken woord actuele thema’s bedicht, bezongen en besproken worden. Een veilige haven voor dichters, zangers, muzikanten en andere ‘declameurs’ die veel te zeggen en weinig te schreeuwen hebben.

In Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa.

Poetry Circle Nowhere Manifestatie 2018!

Ieder jaar sluiten we het Poetry Circle seizoen af met De Manifestatie. Op deze bijzondere dag komen alle vijf Poetry Circles uit Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven en Tilburg bij elkaar. Dit jaar vieren wij de Manifestatie nóg feestelijker en wordt zij gehouden in het hoge Noorden. Leeuwaren is met Fryslân dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa en met een Circle in Leeuwarden is dat een groot feestje waard! De Manifestatie valt op 7 juli en wordt dit keer gehouden met creatieve hotspot en onze samenwerkingspartner Neushoorn. We pakken het groots aan met vele workshops, groepsperformances en een special editie van Babs’ Woordsalon.

Poetry Circle x Museum Tot Zover @Museumnacht Amsterdam 2017

Noteer zaterdag 4 november in je agenda! Dan vindt namelijk de jaarlijkse Museumnacht Amsterdam plaats.
Poetry Circle doet mee en treedt op in Museum Tot Zover.

Death Poems
Tijden: 20:00/ 21:00 / 22:00 / 23:00
Sjaan Flikweert, Jörgen Gario en Mirte Hartland treden op in het café van Museum Tot Zover en nemen de dood en eenzaamheid als uitgangspunt in hun performance.

Grave Poetry Walk
Tijden: 19:30 / 20:30 / 21:30 / 22:30
Loop langs de graven van bekende en onbekende Amsterdammers en luister onderweg naar de gedichten van Mare Groen en Maaike Boumans. De rondleiding is een ode aan de dingen die voorbijgaan.

TICKET

Van Aken naar Frankfurt

Literatour

Aanstaande zondag vertrekken Carmen (040), Lienne (Groningen) en Mare (020) op de fiets vanuit Aken naar Frankfurt. 22 jonge schrijvers vanuit Vlaanderen en Duitsland fietsen met ze mee. De literaire fietstocht zal leiden tot een serie creatieve producten en uitvoeringen die onderweg en op internet gepresenteerd worden én tijdens de beroemde Frankfurter Buchmesse in oktober; het literaire feest waar Nederland en Vlaanderen de eregasten zijn.

Op zondag 17 juli 2016 om 16.30 uur wordt het officiële startschot gegeven in Aken. Tevens zal er die middag een handtekening worden gezet onder een Memorandum of Understanding voor een meerjarige samenwerking tussen het Duitse Fonds Soziokultur en het Nederlandse Fonds voor Cultuurparticipatie.

Volg de fietstocht online via de website: https://literatour2016.wordpress.com

Ludwig Forum Aachen                                                                                                                                                               Jülicher Straße 97-109

 

 

 

Zomercursus

Camp Cushy

Geef je pen geen vakantie deze zomer! Kom naar Camp Cushy, de literaire bootcamp van Watershed in Eindhoven (ism Poetry Circle Nowhere).

Camp Cushy is een weekend lang werken aan je schrijf- en performance vaardigheden in een intieme getalenteerde groep, op een bijzonder industriële plek en onder begeleiding van toonaangevende spoken word artiesten uit Nederland en de Verenigde Staten. In dit weekend volg je niet alleen aansprekende workshops en krijg je individuele feedback, maar betreed je ook het podium en sluit je het weekend af met je eigen podcast.

De slam poet Buddy Wakefield en urban theatermaker Baba Israel vliegen speciaal voor Camp Cushy over uit de VS. Samen met de danseres/dichteres Sjaan Flikweert en singer songwriter Jörgen Juansito UNOM van Poetry Circle Nowhere vormen zij een uitzonderlijk divers en ervaren team van workshopmasters die jou als geen ander kunnen coachen in het performen van jouw verhaal.

Meer info vind je hier!

Hoe de Wereld Woorden Kreeg

Parade 2016

Vanaf 23 juni staat Poetry Circle Nowhere weer op het theaterfestival de Parade! In Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam staat de voorstelling HOE DE WERELD WOORDEN KREEG die in twee verschillende formaties zal spelen. Marco Martens, Dorothy Blokland, Gino Weenen/Mickey Wo en Michiel van Iersel spelen in hun versie van de voorstelling in Rotterdam, Den Haag en de eerste twee dagen in Utrecht. Jorgen Gario, Sjaan Flikweert, Mirte Hartland en Saleha Nargiss spelen in Utrecht en Amsterdam.

Wat was de wereld toen je er nog geen woorden voor had? Dichters van Poetry Circle Nowhere gaan terug in de tijd, naar toen er nog geen woorden waren. Hoe je langzaam leerde dat pappa geen barbie is en lego geen boterham. Toen we nog woorden moesten geven aan de wereld. Hoe de Wereld Woorden Kreeg is een intieme voorstelling waarin wordt gekliederd met taal. Binnen en buiten de lijntjes. Poetry Circle Nowhere neemt je mee aan de hand van je favoriete speelgoed en persoonlijke herinneringen. ‘En we gaven woorden aan de wereld en zagen dat het goed was’. Toch?

‘Hoe de Wereld Woorden kreeg’ is de voorstelling van Poetry Circle Nowhere die dit jaar in alle vier de steden van De Parade gespeeld wordt.

VANAF 23 JUNI – ROTTERDAM, AMSTERDAM, UTRECHT, DEN HAAG