Nieuws

Inschrijvingen nieuw seizoen geopend

Poetry Circle zoekt nieuw talent!

In november start het Poetry Circle programma in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Tilburg, Eindhoven en Leeuwarden. Een Poetry Circle is een collectief van jonge talenten (15 tot 25 jaar) die passie hebben voor schrijven en performen. 25 Weken lang kom je bij elkaar om je verhaal op papier en het podium te krijgen. Samen werk je toe naar een performances op allerhande plekken. De Poetry Circles worden begeleid door twee vaste coaches en krijgen enkele gastdocenten: stadsdichters, rappers, zangeressen, theatermakers en andere helden.

Als lid van een Poetry Circle maak je deel uit van een landelijke spoken word community. Je zal meer dan eens in andere steden worden uitgenodigd en ongetwijfeld je eigen netwerk flink uitbreiden. Heb jij passie voor schrijven en sta je graag op het podium? Ben jij tussen 15-25 jaar? Join the Circle! Schrijf je in via de onderstaande formulieren.


Locaties en tijden:

De trainingen vinden plaats op een vaste avond in de week (met uitzondering van de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en de feestdagen). Onderstaande tijden zo goed als definitief maar onder voorbehoud!!

Rotterdam @WORM: woensdag 19.30 tot 21.30 (coaches: Gery Mendes en Esther Porcelijn)
Tilburg @De Nwe Vorst: donderdag 19.30 tot 21.30 (coaches: Onias Landveld en Lynne Kuijer)
Amsterdam @Nowhere: donderdag 19.30 tot 21.30 (coaches: Sjaan Flikweert en Mirte Hartland)
Eindhoven @Dyanmo: woensdag 19.00 tot 21.00 (coaches: Muna Shirwa en Marco Martens)
Leeuwarden @Neushoorn: donderdag 19.30 tot 21.30 (coaches: Jörgen Gario en Dorothy Blokland)

Audities:

De werving voor nieuwe deelnemers is hierbij gestart! Een Poetry Circle is een groep van maximaal 15 personen. Begin oktober vinden er audities plaats, mocht het zo zijn dat er meer aanmeldingen dan plekken zijn. De auditie bestaat uit een gezamenlijke workshop en een korte solo performance. De coaches stellen vervolgens in overleg in elke stad een groep van 10-15 talenten samen, geselecteerd op motivatie, talent en waarborging van diversiteit.

– Poetry Circle 010 (Rotterdam):
wo 4 oktober 19.30 uur @WORM
– Poetry Circle 013 (Tilburg):
wo 11 oktober 19.30 uur @De NWE Vorst
– Poetry Circle 020 (Amsterdam):
do 5 oktober 19.30 uur @Nowhere
– Poetry Circle 040 (Eindhoven):
do 5 oktober 19.00 uur @Dynamo
– Poetry Circle 058 (Leeuwarden):
do 12 oktober 19.30 @Neushoorn

Leeftijdsgrens:

Het Poetry Circle traject is bedoeld voor talenten tussen 15 en 25 jaar oud. Als je net iets ouder bent, mag je je toch aanmelden. We stellen de grens niet keihard, maar zullen er in de eventuele auditie wel op letten dat het merendeel in de leeftijdsgroep valt.

Kosten:

De bijdrage die wordt gevraagd is 100 EUR.

Inschrijven?

Schrijf je meteen in via onderstaande formulieren of mail voor meer informatie naar info@poetrycircle.nl. We laten je 1 oktober weten hoe & wat daarna!

Formulier Poetry Circle 010 (Rotterdam)
Formulier Poetry Circle 013 (Tilburg)
Formulier Poetry Circle 020 (Amsterdam)
Formulier Poetry Circle 040 (Eindhoven)
Formulier Poetry Circle 058 (Leeuwarden)

Van Aken naar Frankfurt

Literatour

Aanstaande zondag vertrekken Carmen (040), Lienne (Groningen) en Mare (020) op de fiets vanuit Aken naar Frankfurt. 22 jonge schrijvers vanuit Vlaanderen en Duitsland fietsen met ze mee. De literaire fietstocht zal leiden tot een serie creatieve producten en uitvoeringen die onderweg en op internet gepresenteerd worden én tijdens de beroemde Frankfurter Buchmesse in oktober; het literaire feest waar Nederland en Vlaanderen de eregasten zijn.

Op zondag 17 juli 2016 om 16.30 uur wordt het officiële startschot gegeven in Aken. Tevens zal er die middag een handtekening worden gezet onder een Memorandum of Understanding voor een meerjarige samenwerking tussen het Duitse Fonds Soziokultur en het Nederlandse Fonds voor Cultuurparticipatie.

Volg de fietstocht online via de website: https://literatour2016.wordpress.com

Ludwig Forum Aachen                                                                                                                                                               Jülicher Straße 97-109

 

 

 

Zomercursus

Camp Cushy

Geef je pen geen vakantie deze zomer! Kom naar Camp Cushy, de literaire bootcamp van Watershed in Eindhoven (ism Poetry Circle Nowhere).

Camp Cushy is een weekend lang werken aan je schrijf- en performance vaardigheden in een intieme getalenteerde groep, op een bijzonder industriële plek en onder begeleiding van toonaangevende spoken word artiesten uit Nederland en de Verenigde Staten. In dit weekend volg je niet alleen aansprekende workshops en krijg je individuele feedback, maar betreed je ook het podium en sluit je het weekend af met je eigen podcast.

De slam poet Buddy Wakefield en urban theatermaker Baba Israel vliegen speciaal voor Camp Cushy over uit de VS. Samen met de danseres/dichteres Sjaan Flikweert en singer songwriter Jörgen Juansito UNOM van Poetry Circle Nowhere vormen zij een uitzonderlijk divers en ervaren team van workshopmasters die jou als geen ander kunnen coachen in het performen van jouw verhaal.

Meer info vind je hier!

Hoe de Wereld Woorden Kreeg

Parade 2016

Vanaf 23 juni staat Poetry Circle Nowhere weer op het theaterfestival de Parade! In Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam staat de voorstelling HOE DE WERELD WOORDEN KREEG die in twee verschillende formaties zal spelen. Marco Martens, Dorothy Blokland, Gino Weenen/Mickey Wo en Michiel van Iersel spelen in hun versie van de voorstelling in Rotterdam, Den Haag en de eerste twee dagen in Utrecht. Jorgen Gario, Sjaan Flikweert, Mirte Hartland en Saleha Nargiss spelen in Utrecht en Amsterdam.

Wat was de wereld toen je er nog geen woorden voor had? Dichters van Poetry Circle Nowhere gaan terug in de tijd, naar toen er nog geen woorden waren. Hoe je langzaam leerde dat pappa geen barbie is en lego geen boterham. Toen we nog woorden moesten geven aan de wereld. Hoe de Wereld Woorden Kreeg is een intieme voorstelling waarin wordt gekliederd met taal. Binnen en buiten de lijntjes. Poetry Circle Nowhere neemt je mee aan de hand van je favoriete speelgoed en persoonlijke herinneringen. ‘En we gaven woorden aan de wereld en zagen dat het goed was’. Toch?

‘Hoe de Wereld Woorden kreeg’ is de voorstelling van Poetry Circle Nowhere die dit jaar in alle vier de steden van De Parade gespeeld wordt.

VANAF 23 JUNI – ROTTERDAM, AMSTERDAM, UTRECHT, DEN HAAG
 
 

Playground for poetry, performances & workshops

Poetry Circle Manifestatie 2016 in Eindhoven

Op 5 juni is het weer zover: de Poetry Circle Manifestatie. Deelnemers van Poetry Circle Nowhere uit Eindhoven, Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Groningen en Leeuwarden komen bij elkaar om te laten zien wat ze de afgelopen periode hebben geleerd. Van de professionele coaches, elkaar en zichzelf.

De beste hersenspinsels, ideeën en performances worden gedeeld. Niet alleen met elkaar, maar ook met het publiek. Zorg dus dat je erbij bent!

Het kleurrijke gezelschap van Poetry Circle Nowhere wordt dit jaar versterkt door Poetry Circle Word Wide. Zij werken aan een performance die in juli in première zal gaan, maar laten nu alvast een voorproefje zien.

Maar er is meer. Vanaf 12:00 uur starten diverse workshops in Dynamo Eindhoven, toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar poëzie, performance en alles wat daar tussen zit.

samenwerking met de kunstacademie

Poetry Circle en Rietveld delen kennis

Poetry Circle Nowhere en de Gerrit Rietveld Academie zijn begonnen aan een bijzondere samenwerking. In een gezamenlijk project waarbij 6 studenten van de opleiding Beeld en Taal en 6 deelnemers uit verschillende Poetry Circles samenkomen om hun kennis en en manier van werken uit te wisselen. Onder leiding van Juan Carlos Goilo van de Poetry Circle en F. Starik als vertegenwoordiger van de Rietveld komen zij 8 weken samen om toe te werken naar een presentatie op 17 Juni. In mei hebben zij ook al een tussentijdse presentatie waarin ze hun gezamenlijk werk tot dan toe zullen tonen.

20 Mei Tussentijdse presentatie TUGELA 85

17 Juni Eindpresentatie TUGELA 85