Nieuws

Inschrijvingen nieuwe seizoen geopend

Join the Poetry Circle!

Heb jij passie voor schrijven en sta je graag op het podium? Ben jij tussen 15-25 jaar? Join the Circle!

In november start het nieuwe Poetry Circle seizoen in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Tilburg, Eindhoven en Zwolle. Een Poetry Circle is een collectief van jonge talenten (15 tot 25 jaar) die passie hebben voor schrijven en performen. Een jaar jaar komen zij wekelijks bij elkaar om hun verhaal op papier en het podium te krijgen. Ze werken toe naar performances en treden op tijdens allerlei events en op uiteenlopende plekken. Zij worden begeleid door vaste coaches en krijgen gastworkshops aangeboden van stadsdichters, rappers, zangeressen, theatermakers en andere inspirerende artiesten.

Als lid van een Poetry Circle maak je deel uit van een landelijke spoken word community. Je zal meer dan eens in andere steden worden uitgenodigd en je eigen netwerk enorm uitbreiden.

 

AUDITIES: 

Om deel te kunnen nemen aan de Poetry Circle in jouw stad, moet je eerst auditie doen. De deadline voor inschrijven is 18 oktober. We laten je hierna weten hoe & wat. Noteer alvast deze data en meld je aan:

Poetry Circle 010 (Rotterdam):
ma 5 november 19.30 uur @WORM
Schrijf je hier in voor de auditie

Poetry Circle 013 (Tilburg):
do 8 novemeber 19.30 uur @De NWE Vorst
Schrijf je hier in voor de auditie

Poetry Circle 020 (Amsterdam):
do 1 november 19.30 uur @Nowhere
Schrijf je hier in voor de auditie

Poetry Circle 038 (Zwolle):
di 6 november 19.30 uur @Hedon
Schrijf je hier in voor de auditie

Poetry Circle 040 (Eindhoven):
wo 7 november 19.30 uur @Dynamo
Schrijf je hier in voor de auditie

Poetry Circle 058 (Leeuwarden):
do 8 november 19.30 @Neushoorn
Schrijf je hier in voor de auditie


LOCATIES, DATA EN TIJDEN:

Binnen twee weken na de audities hoor je of je bent toegelaten tot de Poetry Circle in jouw stad. Je gaat vervolgens ten minste 20 trainingen volgen, verspreid over de maanden november-juni. De trainingen vinden plaats op een vaste avond in de week (met uitzondering van de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en de feestdagen). Het definitieve schema krijg je toegestuurd zodra je bent toegelaten (dus na de audities). Houd rekening met de volgende vaste dag in de week waarop de trainingen vanaf november zullen plaatsvinden!!

Rotterdam @WORM:
maandag 19.30 tot 21.30 (coach: Gery Mendes)

Tilburg @De Nwe Vorst:
donderdag 19.30 tot 21.30 (coaches: Onias Landveld en Lynne Kuijer)

Amsterdam @Nowhere:
donderdag 19.30 tot 21.30 (coaches: Sjaan Flikweert en Mirte Hartland)

Zwolle @Hedon:
dinsdag 19.30 tot 21.30 (coach: Manu van Kersbergen)

Eindhoven @Dynamo:
woensdag 19.30 tot 21.30 (coach: Jörgen Gario)

Leeuwarden @Neushoorn:
donderdag 19.30 tot 21.30 (coach: Joost van Kersbergen)


LEEFTIJD:

Het Poetry Circle traject is bedoeld voor talenten tussen 15 en 25 jaar oud. Als je net iets ouder bent, mag je je toch aanmelden. We stellen de grens niet keihard, maar zullen er in de eventuele auditie wel op letten dat het merendeel in de leeftijdsgroep 15-25 valt.

 

KOSTEN: 

De bijdrage die wordt gevraagd is 100 EUR. Je betaalt deze bijdrage pas als je bent toegelaten. Deelname aan de auditie is dus gratis.

 

Festivalvoorstelling van Poetry Circle Nowhere

Babs’ Woordsalon

Babs’ WoordSalon is een afwisselende samenkomst van schrijvers en performers in een ‘jazzclub’-setting, waarbij het publiek hier en daar zelf in de schijnwerpers staat. Een huwelijk tussen artiesten uit verschillende nesten: tussen gelauwerde schrijvers en ondergrondse poetry slammers, tussen muzikanten en woordkunstenaars. Samen delen ze de liefde voor het gesproken en gezongen woord en een afkeer van hokjes en conventies.

Volgende edities:

3 OKT // editie DUBBELBLOED // meer info hier 
20.00 uur @Melkweg met Babs Gons, Etchica Voorn, Roziena Salihu, Simone Atangana Bekono, Raoul de Jong e.a.

19 DEC // editie De Kloof // meer info hier 
20.00 uur @Melkweg met Babs Gons e.a.

 

THEATERVOORSTELLING VAN POETRY CIRCLE NOWHERE

Papia

PAPIA is een muzikale, poëtische en visuele reis naar de oorsprong van het Papiaments en in bredere zin de creoolse taalgeschiedenis van het Nederlands Koninkrijk. De muziekcompositie in de voorstelling is door niemand minder dan percussionist Vernon Chatlein gemaakt. De visualisaties die tijdens de voorstelling worden geprojecteerd zijn gemaakt door illustrator Hedy Tjin. Amber Nijman (zangeres) speelt in de voorstelling samen met Juan-Carlos Goilo en Vernon Chatlein. Ten slotte is Juan-Carlos Goilo de schrijver en regisseur van de voorstelling en met behulp van Felix de Rooy heeft hij de eindregie gedaan.

Speellijst

26-May 010SaysItAll in WORM

7-June Oostblok

8-June Perdu

9-June Bijlmer Parktheater

6-July Roots Festival Studio K

18-Oct Maaspodium

19-Oct KAF

20-Oct CC Amstel

15 Nov De NWE Vorst

16-Nov Oostblok

 

Babs’ WOORDSALON op Oerol!

Theaterfestival Oerol is bij uitstek het festival om het festivalseizoen mee af te trappen. Oerol is sinds 1982 een fenomeen en Babs’ WOORDSALON mag dit jaar niet op het programma ontbreken. Vanaf 15 t/m 18 juni staat Babs Gons met haar muzikale, literaire en theatrale gasten op Terschelling.

Babs’ WOORDSALON is een salon, club en sociëteit in één, die op verschillende festivals staat en waar via de kunst van het gesproken woord actuele thema’s bedicht, bezongen en besproken worden. Een veilige haven voor dichters, zangers, muzikanten en andere ‘declameurs’ die veel te zeggen en weinig te schreeuwen hebben.

In Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa.

Poetry Circle Nowhere Manifestatie 2018!

Ieder jaar sluiten we het Poetry Circle seizoen af met De Manifestatie. Op deze bijzondere dag komen alle vijf Poetry Circles uit Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven en Tilburg bij elkaar. Dit jaar vieren wij de Manifestatie nóg feestelijker en wordt zij gehouden in het hoge Noorden. Leeuwaren is met Fryslân dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa en met een Circle in Leeuwarden is dat een groot feestje waard! De Manifestatie valt op 7 juli en wordt dit keer gehouden met creatieve hotspot en onze samenwerkingspartner Neushoorn. We pakken het groots aan met vele workshops, groepsperformances en een special editie van Babs’ Woordsalon.

Poetry Circle x Museum Tot Zover @Museumnacht Amsterdam 2017

Noteer zaterdag 4 november in je agenda! Dan vindt namelijk de jaarlijkse Museumnacht Amsterdam plaats.
Poetry Circle doet mee en treedt op in Museum Tot Zover.

Death Poems
Tijden: 20:00/ 21:00 / 22:00 / 23:00
Sjaan Flikweert, Jörgen Gario en Mirte Hartland treden op in het café van Museum Tot Zover en nemen de dood en eenzaamheid als uitgangspunt in hun performance.

Grave Poetry Walk
Tijden: 19:30 / 20:30 / 21:30 / 22:30
Loop langs de graven van bekende en onbekende Amsterdammers en luister onderweg naar de gedichten van Mare Groen en Maaike Boumans. De rondleiding is een ode aan de dingen die voorbijgaan.

TICKET