Artiesten

Poetry Circle Nowhere

Joost van Kersbergen

Op acht jarige leeftijd gefascineerd door de automatische carriage return van de elektronische typemachine waar zijn moeder de rekeningen voor het tweemans timmer- en restauratie bedrijf van zijn vader mee typte, kreeg Joost een oude typemachine cadeau. Hij schreef hiermee zijn eerste verhaaltjes en gedichtjes.
Als tiener gegrepen door de (rebelse) Hiphop cultuur begon hij naast het schrijven van gedichten en liedjes te rappen. Hij was actief als rapper onder het alias ‘Neo’ en maakte o.a. samen met zijn jongere broer Manu, een aantal rapalbums. Hij stond twee keer in de finale van de Grote Prijs van Nederland, speelde op met o.a. Blaxtar en Typhoon op festivals als Parkpop en Lowlands, en zalen als Melkweg, Paradiso en 013.
Joost was jarenlang vaste columnist van het radioprogramma ‘Spoken’ op FunX, waar hij wekelijks een ‘spoken word’ stuk schreef naar aanleiding van het thema van de uitzending.
In 2012 werd Joost door Poetry Cirlce Nowhere gevraagd de groep te versterken voor een serie straatvoorstellingen op Oerol. Deze samenwerking beviel zo goed dat Joost tot op de dag van vandaag nauw samenwerkt met PCN. Als workshopmaster, coach van Poetry Cirlce Groningen maar vooral als woordkunstenaar. Joost werkt momenteel aan diverse projecten en is bezig met zijn liedjes-album als Nederlandstalige troubadour: “Een zucht over stil water”