Artiesten

Poetry Circle 020

Mariëm Zian

Het schrijven begon bij mij zo gauw ik kon schrijven. Toen ik nog niet schrijven kon, uitte ik mij in zang en spraak. Inmiddels ben ik 23 dagboeken, duizenden gedichten en teksten verder. Mijn creatieve ik baant zich een weg door mijn aderen en probeert overal tot uiting te komen. Hetzij met het schrijven, het voordragen, zingen, tekenen of rappen. Op elke mogelijke manier gutst het uit mijn lichaam.

Het verlangen om deze drang te voeden blijft bestaan en ontspruit zich in soms overweldigende producties. Verwrongen liefdes, verstopte gevoelens, ingehouden tranen. Hier kan ik ze hun gang laten gaan, het mag er zijn… Het mag gezien worden.

De groei die mijn teksten doormaken reflecteren mijn innerlijke groei, alsmede mijn optredens. Er gaat geen dag voorbij zonder op z’n minst één zin, één punchline genoteerd te hebben. Ik raak nooit uitgeschreven en raak elke seconde geïnspireerd. Soms tot mijn eigen ongenoegen omdat ik het niet per direct kan vastleggen.

Ik kan werken in thema’s maar ook vrij associëren. Ik schrijf over alles maar uit me het meest op een iets duistere manier. Ik heb het vaak over de drama, over taboes en over het onbesproken. Hiernaast heb ik het ook vaak over de kracht die een persoon kan bezitten. Ik heb veel geleerd van het verleden en veel overwonnen. Dit uit zich ook duidelijk in mijn schrijven.