The Circles

Poetry Circle Nowhere

Het begon allemaal in Nowhere, een productiehuis in Amsterdam Oost. Na afloop van een workshop-reeks Words, gegeven door Babs Gons, besloten zowel de deelnemers als de workshop-master om door te gaan. In de volgende jaren groeide de Poetry Circle Nowhere uit tot een professioneel gezelschap dat vele podia en festivals van nationale en internationale relevantie beklom.

Nu is de Poetry Circle Nowhere een dynamische groep van ervaren toptalenten die specifiek bij elkaar komt om voorstellingen en performances te maken. In opdracht van theaters, festivals en andere culturele instellingen, of uit eigen artistieke noodzaak. Door geen genre uit te sluiten verrast Poetry Circle Nowhere keer op keer.

Poetry Circle 010

Poetry Circle 010 heeft zijn wortels in het HipHopHuis en huist sinds 2017 in WORM. Langs havenkades en tussen architectonische hoogtepunten vertelt de Circle uit de Maasstad zijn verhaal. De groep zoekt de rafelranden van Spoken Word, Rap en Poëzie op en slaat bruggen tussen deze disciplines. Een gemengde groep van jong en oud, gehard en fris laat zien dat er in een stad zonder hart wel degelijk een grote liefde voor het woord leeft. De leden worden veel gevraagd door lokale podia en laten door heel Rotterdam en ver daarbuiten zien dat Poetry Circle 010 een springplank is voor talent en passie. Gery Mendes, ook wel bekend als GMB, en toneelspeler, theatermaker is de coach van de Poetry Circle 010.

WORM

Poetry Circle 013

Tilburg kent sinds jaar en dag een actieve literaire scene. Daar mag een Poetry Circle natuurlijk niet ontbreken! In De NWE Vorst kruipen de verse woorden van Poetry Circle 013 over het pluche en langs de trappen. Op de omliggende podia zorgen de jonge performers voor intieme momenten en grootse gebaren. Coaches van Poetry Circle 013 zijn vanaf het nieuwe jaar Onias Landveld en Lynne Kuijer. Deze Circle komt tot stand in samenwerking met Tilt en De NWE Vorst.

De NWE Vorst
Tilt

Poetry Circle 038

We starten komend seizoen een nieuwe Circle in….Zwolle. De hiphophoofdstad uit het Oosten waar helden als Rico & Sticks (Opgezwolle), Typhoon, Blaxtar en Audio Elixer vandaan komen. Super tof dat de Circle ook nog eens gehost wordt door poppodium Hedon, de plek waar het allemaal begon voor onder andere Rico & Sticks. Wij verwachten niets minder van de nieuwe generatie Poetry Circle 038 leden, zeker niet met een coach als Manu van Kersbergen die op de groep zal staan.

HEDON

Poetry Circle 020

In het oosten van de hoofdstad komt wekelijks een groep bevlogen schrijvende performers samen. Nowhere is de plek waar de Poetry Circle 020 huist en verhaal doet van het dagelijks leven in de stad, kritisch rijmt over actuele gebeurtenissen of zomaar een gedicht voordraagt over gisteravond, de liefde, het leven. Dit allemaal vanaf het nieuwe seizoen onder bevlogen begeleiding van coaches Mirte Hartland en Sjaan Flikweert.

Nowhere

Poetry Circle 040

Eindhoven laat licht schijnen op de poëzie. Samen met Urban Lab 040 zorgt Poetry Circle 040 voor talent dat fris en vurig verlangt naar de taal die niet alleen gesproken maar ook verbeeld wordt. Met deze groep vertaalt de Poetry Circle de verhalen die leven in de stedelijke omgeving van Brabant. In de rook van de Catherinakerk wordt niet enkel gepredikt maar ook gerapt, gezongen en gesproken. Aan de coach Jörgen Gario de nobele taak om het Eindhovens schrijvend performend talent naar grotere hoogte te brengen.

UrbanLab040

Poetry Circle 058

In Leeuwarden, in 2018 de culturele hoofdstad van Europa, heeft de Poetry Circle een thuis gevonden in cultuurpodium de Neushoorn. Aldaar komt een groep van jonge, gedreven schrijvers en spoken word performers iedere week bijeen onder toeziend oog van coach Joost van Kersbergen.

Neushoorn